Privacy policy statement

Hakemuksia koskeva tietosuojalauseke

Kiitos, että haluat hakea meille töihin. Seuraavassa selvitämme, miten käsittelemme hakemukseen liittyviä henkilötietojasi ja pidämme muita tässä yhteydessä oleellisia tietoja saatavilla.

1. Kuka vastaa henkilötietojesi käsittelystä?
Yleisen tietosuoja-asetuksen ja EU:n jäsenvaltioiden muiden kansallisten tietosuojasäädösten sekä muiden tietosuojalainsäädännön määräysten mukainen rekisterinpitäjä hakemuksen osalta on

Geberit International AG
Schachenstrasse 77
8645 Jona
Sveitsi

2. Tietosuojavastaava
Tietosuojavastaaviemme yhteystiedot:

KREMER Rechtsanwälte
Disch-Haus
Brückenstraße 21
50667 Köln
GERMANY
DPO@geberit.com

3. Mitä tarkoitusta varten ja millä oikeusperusteella käsittelemme henkilötietojasi?
Käsittelemme henkilötietojasi työhakemukseesi liittyen siinä määrin, kuin se on välttämätöntä työsuhteen solmimista koskevassa päätöksenteossa.

4. Mitä henkilötietoluokkia käsittelemme?
Käsittelemme tietoja, jotka liittyvät hakemukseesi. Näitä voivat olla yleiset henkilötiedot (kuten nimi, osoite ja yhteystiedot), ammatillista pätevyyttä ja koulutusta koskevat tiedot tai ammatillista jatkokoulutusta koskevat tiedot tai muut tiedot, jotka olet antanut meille hakemuksesi yhteydessä. Lisäksi voimme käsitellä ammattiin liittyviä tietojasi, jotka olet asettanut julkisesti saataville, kuten profiili ammattiin liittyvissä sosiaalisen median verkostoissa (esim. Xing, LinkedIn jne.).

5. Mistä lähteistä henkilötiedot ovat peräisin, jos emme ole saaneet niitä sinulta?
Pääsääntöisesti keräämme henkilötiedot sinulta. Hakemuksen yhteydessä voimme kuitenkin kerätä henkilötietojasi myös ammattiin liittyvistä sosiaalisista verkostoista (esim. LinkedIn, Xing), mikäli tämä on tarpeellista työsuhteen solmimista koskevan päätöksenteon kannalta.

6. Mitkä tahot ovat tietojen vastaanottajia?
6.1 Konserniin kuuluvat yritykset
Konsernissamme on keskitetty hakijahallinto, joten henkilötietosi ovat Geberit-konserniin kuuluvien yritysten saatavilla, mikäli se on sallittua kohdassa 3 esitettyjen tarkoitusten ja oikeusperusteiden puitteissa.

6.2 Henkilötietojen käsittelijät
Lisäksi käytämme henkilötietojen käsittelijöitä eli yrityksiä, jotka käsittelevät henkilötietoja kanssamme tehdyn sopimuksen puitteissa meidän lukuumme ja ohjeidemme mukaisesti. Henkilötietojen käsittelijöitä ovat:

6.2.1 Haufe-umantis AG, Unterstrasse 11, 9001 St.Gallen, Sveitsi, joka ylläpitää hakijahallintojärjestelmää Geberit International AG:n toimeksiannosta

6.2.2 The Predictive Index, LLC, 101 Station Drive, Westwood, MA 02090, USA, joka tarjoaa persoonallisuusarviointia osana rekrytointiprosessia, henkilökohtaista kehitystä jne. Tietojen siirto Yhdysvaltoihin kolmantena maana tapahtuu tavanomaisten sopimuslausekkeiden oikeusperustan nojalla ja vain, jos olet antanut siihen etukäteen suostumuksesi. Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä meihin.

6.2.3 Erilaiset EU:n/ETA:n alueella toimivat henkilöstön rekrytointiyritykset, jotka auttavat meitä hakijahallinnoinnissa

7. Kuinka pitkäksi ajaksi tietosi tallennetaan?
7.1 Henkilötietojasi säilytetään niin kauan kuin se on tarpeen hakemustasi koskevan päätöksen tekemiseksi. Vaikka välillämme ei olisikaan työsuhdetta, voimme säilyttää tietojasi, jos se on tarpeen mahdollisten oikeudellisten vaatimusten torjumiseksi. Näin ollen hakemustiedostosi poistetaan kahden vuoden kuluttua kielteisen päätöksen tiedoksiantamisesta, ellei pidempi säilyttäminen ole tarpeen oikeusriitojen vuoksi.

7.2 Jos olet ilmoittanut, että et halua hakijatietojasi poistettavan silloinkaan, kun välillemme ei muodostu työsuhdetta, tiedot pidetään tallennettuina niin kauan, kunnes vaadit niiden poistamista, vähintään kuitenkin kolme kuukautta kielteisen päätöksen ilmoittamisesta.

8. Mitä oikeuksia sinulla on?
Hakijana sinulla on tilanteesta riippuen yksittäistapauksessa seuraavat tietosuojaoikeudet, joiden käyttämiseksi voit milloin tahansa ottaa yhteyttä meihin tai tietosuojavastaavaamme kohdissa 1 ja 2 mainittujen yhteystietojen avulla.

8.1 Pääsy tietoihin
Sinulla on oikeus vaatia meiltä vahvistus siitä, käsitelläänkö sinua koskevia henkilötietoja. Jos näin on, sinulla on oikeus saada maksuttomasti pääsy kyseisiin henkilötietoihin, mukaan lukien oikeus saada jäljennös kyseisistä tiedoista, sekä pääsy seuraaviin tietoihin:

8.1.1 käsittelytarkoitukset
8.1.2 käsiteltävien henkilötietojen luokat
8.1.3 sellaiset vastaanottajat tai vastaanottajien luokat, joille henkilötiedot on luovutettu tai joille ne luovutetaan, erityisesti jos vastaanottajat ovat kolmansissa maissa tai kansainvälisissä järjestöissä
8.1.4 jos mahdollista, henkilötietojen suunniteltu tallennusaika; jos se ei ole mahdollista, perusteet kyseisen ajan määrittämiselle
8.1.5 tieto oikeudesta pyytää sinua koskevien henkilötietojen oikaisemista tai poistamista tai rekisterinpitäjän suorittaman käsittelyn rajoittamista tai oikeudesta vastustaa tällaista käsittelyä
8.1.6 tieto valitusoikeudesta valvontaviranomaiselle
8.1.7 jos henkilötietoja ei ole saatu rekisteröidyltä, kaikki saatavissa olevat tiedot tietojen alkuperästä
8.1.8 tieto automaattisen päätöksenteon, mukaan lukien profiloinnin, käytöstä tietosuoja-asetuksen 22 artiklan 1 ja 4 kohdan mukaisesti ja ainakin näissä tapauksissa merkitykselliset tiedot käytetystä logiikasta ja laajuudesta sekä tämänkaltaisen käsittelyn tarkoitetuista vaikutuksista sinuun.

8.2 Oikaiseminen
Sinulla on oikeus vaatia meitä oikaisemaan viipymättä sinua koskevat virheelliset henkilötiedot. Käsittelyn tarkoitukset huomioon ottaen sinulla on oikeus vaatia puutteellisten henkilötietojen täydentämistä, myös täydentävällä selvityksellä.

8.3 Vastustamisoikeus
Jos sinua koskevien henkilötietojen käsittely perustuu tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohtaan, sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa kyseisten tietojen käsittelyä. Tällöin emme käsittele henkilötietojasi enää, paitsi jos pystymme osoittamaan, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää sinun etusi, oikeutesi ja vapautesi tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

8.4 Peruutusoikeus
Jos käsittely perustuu suostumukseen, sinulla on oikeus peruuttaa suostumus milloin tahansa, mikä ei vaikuta suostumuksen perusteella peruutukseen mennessä tapahtuneen käsittelyn lainmukaisuuteen. Tässä asiassa voit ottaa milloin tahansa yhteyttä meihin tai tietosuojavastaavaamme edellä mainittujen yhteystietojen avulla.

8.5 Oikeus tietojen poistamiseen
Sinulla on oikeus vaatia meitä poistamaan viipymättä sinua koskevat henkilötiedot, ja meillä on velvollisuus poistaa henkilötiedot viipymättä, mikäli jokin seuraavista perusteista täyttyy:

8.5.1 Henkilötiedot eivät enää ole tarpeellisia tarkoituksiin, joita varten ne on kerätty tai niitä on muuten käsitelty.
8.5.2 Vastustat käsittelyä edellä olevan kohdan 8.3 mukaisesti eikä käsittelylle ole edelle meneviä oikeutettuja perusteita.
8.5.3 Henkilötietoja ei ole käsitelty lainmukaisella tavalla.
8.5.4 Henkilötietojen poistaminen on edellytyksenä meihin sovellettavan unionin oikeuden tai jäsenvaltion lainsäädännön mukaisen lakisääteisen velvoitteen toteuttamiseksi.
8.5.5 Tämä ei päde, mikäli käsittely on tarpeellista:
8.5.6 meihin sovellettavaan unionin oikeuteen tai jäsenvaltion lainsäädäntöön perustuvan, käsittelyä edellyttävän lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.
8.5.7 oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

8.6 Oikeus käsittelyn rajoittamiseen
Sinulla on oikeus vaatia meiltä käsittelyn rajoittamista, jos jokin seuraavista edellytyksistä täyttyy:
8.6.1 kiistät henkilötietojen paikkansapitävyyden, jolloin käsittelyä rajoitetaan ajaksi, jonka puitteissa meidän on mahdollista tarkistaa henkilötietojen paikkansapitävyys
8.6.2 käsittely ei ole lainmukaista ja vastustat henkilötietojen poistamista ja vaadit sen sijaan henkilötietojen käytön rajoittamista
8.6.3 emme tarvitse henkilötietoja enää käsittelyn tarkoituksiin, mutta sinä tarvitset niitä oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tai
8.6.4 olet vastustanut käsittelyä edellä olevan kohdan 8.3 mukaisesti eikä vielä ole määritetty, syrjäyttävätkö meidän oikeutetut perusteemme sinun oikeutetut perusteesi.

Jos käsittelyä on rajoitettu tämän kappaleen mukaisesti, kyseisiä henkilötietoja saa, niiden tallentamista lukuun ottamatta, käsitellä ainoastaan luvallasi tai oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tai toisen luonnollisen henkilön tai oikeushenkilön oikeuksien suojelemiseksi tai EU:n tai sen jäsenvaltion tärkeän yleisen intressin perusteella.

Jos olet saanut käsittelyn rajoitetuksi, ilmoitamme sinulle, ennen kuin rajoitus poistetaan.

8.7 Valitusoikeus
Sinulla on tietosuoja-asetuksen 77 artiklan mukainen oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, erityisesti siinä jäsenvaltiossa, jossa vakinainen asuinpaikkasi tai työpaikkasi on taikka jossa väitetty rikkominen on tapahtunut, jos katsot, että sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan tietosuoja-asetusta, sanotun kuitenkaan rajoittamatta muita hallinnollisia muutoksenhakukeinoja tai oikeussuojakeinoja.

9. Vaatimus henkilötietojen asettamisesta saataville
Henkilötietojen asettamista saataville ei ole määritetty lainsäädännöllä eikä sopimuksella eikä sinulla ole velvollisuutta asettaa henkilötietoja saataville. Henkilötietojen asettaminen saataville on kuitenkin välttämätöntä työsuhdetta koskevan sopimuksen tekemiseksi kanssamme. Toisin sanoen jos et aseta hakemuksen yhteydessä saataville tietoja, jotka olemme määritelleet tarpeellisiksi, emme solmi kanssasi työsuhdetta.

10. Automaattinen yksilöllinen päätöksenteko tai profilointi
Emme käytä automaattisia käsittelyjärjestelmiä tiettyjen päätösten tekemiseen – mukaan lukien profilointi.

Versio: Joulukuu 2022